Ce probleme ale mașinii este indicat să rezolvi doar la service?

Ce probleme ale mașinii este indicat să rezolvi doar la service?

Mulți șoferi de astăzi au crescut cu imaginea tatălui sau a bunicului, care în weekend-uri meșterea la mașină, dedicând ore întregi unei probleme care putea uneori să persiste, chiar și după atât de mult efort. Chiar dacă la prima vedere pare că economisești timp și bani, asumându-ți rolul de mecanic, de cele mai multe ori, vei obține exact contrariul.

Astăzi, îți vom prezenta câteva intervenții la mașină pe care este bine să le lași pe mâna profesioniștilor.

1. Diagnosticarea

De câte ori ai o curiozitate sau o problemă, soluția salvatoare este la un link sau o aplicație distanță. Chiar diagnosticarea mașinii o poți face cu ajutorul unei aplicații care citește erorile din bord, însă mai departe ce faci?

Identificarea problemei este un prim pas, însă ai nevoie să înțelegi ce a cauzat-o și cum poate fi rezolvată. Codurile de eroare pot fi neclare și necesită echipamente în plus, pe care e puțin probabil să le deții. Un profesionist dintr-un service auto dispune de echipamentele necesare și are experiență în interpretarea corectă a erorilor.

2. Reparații la motor

Principiul de funcționare a motorului este relativ ușor de înțeles, însă nu este suficient atunci când trebuie să intervii asupra lui. Motoarele sunt ansamble complexe, formate dintr-o multitudine de piese, iar montarea și reglarea lor presupune precizia unui profesionist. Mai mult decât atât, pentru păstrarea garanției la o piesă, montarea trebuie să se facă la un service autorizat.

3. Înlocuirea anvelopelor

O căutare pe Google a sintagmei „cum să schimbi anvelopele” ne returnează peste 380.000 de rezultate. Tutorialele care descriu pașii acestei operațiuni omit un detaliu important: fără uneltele de vulcanizare folosite de către profesioniști, nu te poți descurca singur. Simpla înlocuire a anvelopelor este insuficientă, acestea trebuind să fie verificate și echilibrate periodic. În primul articol în care am discutat despre verificările pe care să le faci periodic, am menționat verificarea presiunii roților. Reglarea presiunii roților împiedică apariția unor probleme cu rezistența la rulare, durabilitatea pneurilor și tracțiunea.

4. Schimbarea uleiului de motor

Știm deja că verificarea nivelului uleiului de motor este printre cele mai importante operațiuni, mai ales înaintea unui drum lung. Chiar dacă schimbarea acestuia poate fi efectuată și de către șoferi, este indicat să apelezi la serviciile unui mecanic auto. El va ști care este cel mai potrivit ulei pentru mașina ta, dar și ce cantitate este necesară. De exemplu, depășirea nivelului maxim al rezervorului poate să provoace deteriorarea catalizatorului. În plus, la service pot fi identificate eventuale probleme ale filtrului sau ale altor părți din sistemul de lubrifiere.

5. Încărcarea cu freon a instalației AC

În general, este recomandat să apelezi la acest serviciu de cel puțin două ori pentru a pregăti instalația de climatizare a mașinii atât pentru sezonul cald, cât și pentru sezonul rece. Dacă eficiența instalației de aer condiționat în a răci aerul scade, cantitatea de agent frigorific este mai mică decât minimul necesar unei funcționări în parametri normali. Etapele încărcării cu freon presupun și o fază de diagnosticare prin care se tratează cauzele scurgerii acestuia.

Sperăm ca motivele de mai sus să te convingă că, uneori, este bine să-ți lași grijile pe mâinile profesioniștilor, care prin serviciile lor te protejează de defecțiunile care pot pune în pericol atât automobilul, cât și viața ta. 

Noi am încheiat de curând un parteneriat foarte valoros pentru timpul tău și prin contractul de exclusivitate cu cei de la CDC Auto avem o viteză de lucru și mai mare. Astfel, serviciile de reparare sau întreținere au prioritate și, extra, am adus și o linie nouă de servicii prin această asociere pe care le poți descoperi aici: http://cdcauto.ro/servicii/.