5 semne clare că mașina trebuie schimbată

5 semne clare că mașina trebuie schimbată

Relația șofer-mașină nu are echivalent, în fond, automobilul este cea mai importantă achiziție după casă. Ți-a fost alături zeci de mii de kilometri, însă trecerea timpului și-a pus amprenta asupra ei iremediabil, așa că trebuie să renunți la mașina ta, oricât de greu ți-ar fi. Semnele sunt clare și nu ai cum să le ignori.

1. Zgomote

Dacă mașina ta scoate sunete care nu-ți sunt familiare, este cazul să-ți pui un semn de întrebare. De cele mai multe ori, vizita la un service auto va remedia problema, însă este posibil ca acesta să fie începutul sfârșitului și să fie nevoie de vizite mai dese și mai costisitoare ceea ce ne duce la punctul 2.

2. Reparațiile tot mai dese și costisitoare

Dacă service-ul auto a devenit a doua casă, poate este cazul să te întrebi dacă relația cu mașina ta nu a devenit toxică. Cu cât o mașină este mai veche, cu atât crește costul reparațiilor. Oprește-te din a mai cheltui bani pe reparații și orientează-te către o mașină nouă. Dacă facturile nu te conving, faptul că mașina devine instabilă la drum lung și poate rămâne mai mult timp în service te poate convinge să faci o nouă achiziție.

3. Caroseria ruginită

Un punct de rugină nu este un semnal de alarmă, însă, ignorat, se va răspândi rapid. Rugina indică lipsa îngrijirii corespunzătoare a mașinii, dar și trecerea timpului. Petele de rugină ascunse sunt cele mai păguboase, ele apar sub caroseria mașinii și sunt mai ușor de trecut cu vederea. 

4. Aspectul mașinii la interior

Nu doar caroseria ruginită este un semn al îmbătrânirii mașinii, ci și umezeala din mașină, odată cu care se instalează un miros neplăcut, tapițeria pătată, uzura zonele de contact și chiar desprinderea plafonului din tavan. Oricât vei trage de timp, nu vei mai conduce cu plăcere într-o astfel de mașină.

5. Sistemul de frânare uzat

Plăcuțele de frână trebuie verificate și schimbate periodic, o dată la aproximativ 40.000 km. În caz contrar, va fi periclitat întreg sistemul de frânare, ceea ce-ți pune viața în pericol. Cum îți dai seama că este uzat? În primul rând, discul de frâna va face un zgomot puternic atunci când este acționată pedala. În al doilea rând, vei simți un miros neplăcut și intens de ars. 

Acestea sunt printre cele mai importante semne care semnalează că poate a venit timpul să te desparți de mașina ta. Verifică periodic mașina și, dacă ai dubii, apelează la un profesionist care te poate îndruma către cea mai bună decizie.