Trei călătorii cu mașina în România

Soarele rămâne prietenul nostru, iar vremea urmează să fie în continuare potrivită pentru a da curs invitației unei noi aventuri pe patru roți. Poate nu mai avem zile de concediu pentru o călătorie de o săptămână, însă o evadare pe timp de weekend este una dintre cele mai bune și accesibile opțiuni pentru o oază de liniște și relaxare. Iar dacă ai următorul weekend liber, te invităm să citești în continuare recomandările noastre de călătorie. Sperăm să te inspire.

Timp „regal” de relaxare

Dacă locuiești în București și îți dorești o pauză într-un loc tihnit, cu multă verdeață și cântec de păsări, Domeniul Mogoșoaia și/sau Domeniul Stirbey pot fi alegerea perfectă pentru o călătorie liniștită cu familia sau prietenii.

Spre Palatul Mogoșoaia se poate ajunge cu mașina ținând șoseaua Bucureștii Noi, iar mai apoi șoseaua București-Târgoviște (DN1A). Odată ce ești acolo poți vizita Palatul și biserica, te poți bucura de priveliștea din turn, poți admira grădina de trandafiri dinspre lac și bineînțeles: te poți bucura de o plimbare pe pajiștea înverzită.

Aflat la 25 de kilometri, Domeniul Stirbey din Buftea te va încânta cu peisajul său bogat în arbori seculari. Domeniul are deschidere la lacul Buftea, iar în interior poți găsi câteva obiective turistice, precum Palatul Stirbey, Turnul de Apă și Capela Stirbey. Domeniul este deschis publicului în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar intrarea se face în baza unui voucher în valoare de 50 RON, care include consumația la restaurantul cu terasă.

Fascinația noroiului

Dacă vrei să faci o altfel de excursie și să admiri un fenomen natural aparte, Pâclele Mici și Pâclele mari te așteaptă. Prin Buzău, pe DN10, spre Berca și Policiori, poți ajunge la Vulcanii Noroioși sau Plaiurile Balaurilor, cum a fost numit de iubitorii de folclor. 

Zona Vulcanilor Noroioși este o rezervație unică în Europa, care te va fascina prin particularitățile sale naturale. Peisajul selenar este desprins din povești, iar dinamica craterelor de noroi ce erup constant este cu adevărat spectaculoasă, mai ales pentru o primă vizită.

Un refresh în natură

Fără îndoială, o călătorie în natură rămâne una dintre cele mai bune variante pentru o evadare din cotidian. Dacă te afli în București și îți dorești să faci o escapadă în liniștea și frumusețea pădurii, departe de agitația urbană, alternativele sunt numeroase. Pădurea Băneasa, pădurea Cernica, pădurea Comana sau pădurea Snagov sunt doar câteva opțiuni unde te poți retrage alături de cei dragi pentru un picnic și o oază de relaxare în natură.

Tu unde ai porni prima dată la drum? Dacă totuși ai în plan o călătorie mai lungă, te invităm să arunci o privire la celelalte două articole publicate deja pe blogul nostru, unde vei regăsi zece recomandări de aventuri pe patru roți. Le poți descoperi aici. Sperăm ca propunerile noastre să te inspire pentru următoarea călătorie. Și nu uita, dacă ai nevoie de sprijin auto înainte de a porni la drum, poți apela cu încredere oricând la serviciile VCM.